X
تبلیغات
یک یادگاری کوچک براي ...... - طرز تهیه خمیر مخصوص پیتزا و پیراشکی

طرز تهیه خمیر مخصوص پیتزا و پیراشکی

مواد لازم :

تخم مرغ                                 ۳ عدد

روغن مایع                               ۱ لیوان

ماست                                   ۱ لیوان

نمک                                      ۱ قاشق چایخوری

مایه خمیر                               ۲ قاشق مرباخوری

آب یا شیر ولرم                        نصف فنجان

شکر                                     ۱ قاشق چایخوری

آرد                                        به میزان لازم

 

توجه کنید که این مقدار حدوداً برای تهیه ۳ پیتزا و یا ۳۰ پیراشکی می باشد در صورت لزوم می توانید مواد را به همین نسبتی که در اینجا ذکر شده کم و زیاد کنید.

طرزتهیه:

ابتدا شکر را داخل آب یا شیر ولرم ریخته و هم می زنید و سپس مایه خمیر را روی آن می ریزید نیازی نیست که مایه خمیر را به هم بزنید سپس آن را در جایی گرم قرار می دهید تا مایه خمیر عمل بیاید( در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه). توجه داشته باشید در صورتیکه ظرف شما چرب باشد مایه خمیر عمل نمی آید.

تخم مرغها را در ظرفی جداگانه شکسته و با چنگال خوب به هم می زنیم سپس ماست و بعد روغن مایع را نیز اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم بعد از آن نوبت به نمک، مایه خمیر عمل آمده و در آخر آرد  می رسد. آرد را تا جایی اضافه می کنیم که به دست نچسبد با توجه به اینکه نوع آردها با هم متفاوت است من نمی توانم اندازه ای برای آرد بگویم . کم کم آرد را اضافه کنید تا جایی که بدستتان نچسبد. بعد از اینکه خمیر آماده شد روی خمیر را با یک دستمال تمیز بپوشانید و آن را در جایی تاریک و با هوای تقریباً گرم مثل کابینت قرار دهید. برای اینکه نان پیتزای یا پیراشکی شما خوب و ترد بشود اجازه بدهید خمیر در حدود ۷ تا ۸ ساعت استراحت کند بطوریکه وقتی دست میزنید کاملاً بین آن حفره های هوا ایجاد شده باشد. در این حالت خمیر آماده استفاده جهت پیتزا و یا انواع پیراشکی های گوشتی است.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

پیراشکی پیتزا

مواد لازم برای تهیه ۳۰ عدد پیراشکی:

قارچ                                         ۱۰ عدد متوسط

کالباس یا سوسیس یا هردو         ۲۵۰ گرم

فلفل دلمه ای                            ۲ عدد متوسط

کره                                         ۵۰ گرم

سس گوجه فرنگی                    ۳ قاشق سوپخوری

روغن سرخ کردنی                     به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا خمیر پیراشکی  را برای تهیه ۳۰ عدد پیراشکی به روشی که قبلاً توضیح دادم تهیه میکنید. کره را در ماهیتابه ذوب کرده و فلفل دلمه ای را که به صورت نگینی خرد کرده اید داخل آن میریزید سپس کالباس یا سوسیس نگینی خرد شده را هم اضافه می کنیم و دو تا سه دقیقه تفت می دهیم سپس سس گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و بعد از یک دقیقه قارچ های خرد شده را اضافه می کنیم در این مرحله حرارت باید نسبتاً زیاد باشد تا قارچ ها آب نیندازند. بعد از اینکه قارچها کمی نرم شدند مواد را از روی حرارت برداشته و میگذاریم تا کمی خنک شوند. سپس به اندازه یک توپ تخم مرغی از خمیر را برداشته و در کف دست باز می کنیم و یک قاشق از مواد را در وسط آن قرار می دهیم.

سپس دو لبه خمیر را به هم چسبانده و مانند قطاب می پیچیم.

در هر کجای کار که حس کردیم خمیر چسبندگی دارد کمی آرد به آن اضافه می کنیم.بعد از اینکه پیراشکی را پیچیدیم هر دو طرف آن را با کمی آرد آغشته می کنیم تا وقتی در سینی قرار می دهیم نچسبد. بعد ظرف گودی را برداشته و روغن داخل آن میریزیم به اندازه ای که پیراشکی ها در داخل آن غوطه ور شوند. وقتی روغن کاملاً داغ شد پیراشکی ها را داخل آن انداخته و می گذاریم هر دو طرف آن طلایی شود و سپس همراه با سس گوجه می توانید میل کنید. اگر دوست داشته باشید بعد از اینکه مواد داخل پیراشکی را از روی حرارت برداشتید می توانید مقداری پنیر پیتزا هم به آن اضافه کرده و مخلوط کنید در هنگام سرخ شدن پیراشکی ها پنیر هم ذوب می شود و پیراشکی ها طعمی کاملاً مشابه پیتزا می گیردند. من به دلیل اینکه چربی کمتری داشته باشد اینکار را انجام ندادم. چون پنیر پیتزا کلسترول بالایی دارد.

 برای دیدن دستور خمیر پیراشکی اینجا کلیک کنید

+ نوشته شده در  ساعت   توسط یک مادر  |